Virtueel trainen

De katalysator voor uw BHV- organisatie

Tijdens een calamiteit worden er soms fouten gemaakt waarvan zowel de betrokkenen als de omgeving niet begrijpen waarom ze hebben plaatsgevonden. Deze kunnen rampzalige gevolgen veroorzaken.

  • Was het niet duidelijk wat ze moesten doen?
  • Was er geen instructie gegeven?
  • Was er onvoldoende getraind?

Of er werkelijk meer getraind moet worden is nog maar de vraag. Bij het trainen van basisvaardigheden wordt het zogenaamde werkgeheugen gevuld. Alles wat te maken heeft met denken en met taal, gaat via dat werkgeheugen. Als mensen ooit iets hebben geleerd maar het geleerde is geen routine, dan moeten ze in het geheugen nagaan wat ze wel en wat ze niet moeten doen

Virtueel trainen is in opkomst en bij Risk management Control weten ze daar alles van. In samenwerking met VSTEP heeft Risk Management Control voor de NS een Virtuele trainingsapplicatie gemaakt t.b.v. de BHV organisatie. De virtuele trainingsomgeving bevat een realistisch 3D-model van een werkomgeving, waarin levensechte incidentscenario’s gesimuleerd kunnen worden.

Na het volgen van een virtueel trainingsproject heeft de medewerker een veelzijdig referentiekader en is deze in staat om vanuit patroonherkenning een calamiteit beheersbaar te houden . De BHV-er zal in ons digitale tijdperk gemotiveerd zijn om zo’n virtuele training te volgen en om op ieder gewenst moment zijn kennis te vergroten.

En voor u als organisatie/instelling of werkgever betekend  Virtueel trainen” dat u geen hoge reiskosten en inproductieve uren meer voor bijscholing van personeel heeft, maar dat deze gewoon trainen, op ieder gewenst moment vanachter de computer.

Van opgeleid naar voorbereid